RELEASE Psychosociale hulpverlening
Pastorale hulpverlening

Ondersteunende begeleiding van ouderen


Ouderen hebben vaker dan anderen te maken met problemen als neerslachtigheid, eenzaamheid, piekeren, vergeetachtigheid en geloofsvragen.
Misschien vergeet u steeds meer dingen en wilt u dat liever niet erkennen. Of u bent in een sociaal isolement geraakt nadat uw partner is overleden. Moest u gedwongen verhuizen? Hebt u de laatste tijd te maken met andere beperkingen of ziekte?

Niet alle lichamelijk klachten hebben ook een lichamelijk oorzaak. Vaak is er ook geheel of gedeeltelijk een psychische oorzaak.

Ouderen vinden het vaak lastig om advies en hulp te vragen. Dat is jammer, want hiermee doen zij zichzelf tekort. Psychische problemen zijn goed te behandelen en daardoor kan het leven weer veel prettiger worden.

Wij bieden ondersteunende begeleiding aan ouderen, in de vorm van gesprekken die bij u thuis plaatsvinden. Daarnaast ook meer praktische hulp, zoals begeleiding bij administratieve zaken, bij planning van het huishouden, bij het contact met instanties, etc.

Als u als oudere met iemand zou willen praten, of als u als familielid of kennis van een oudere meer wilt horen over deze mogelijkheid, mail of bel ons dan eens. Een kennismakingsgesprek kost niets en is vrijblijvend.